
Markë franceze e dermokozmetikës, që ndërthur ekspertizën dermatologjike me inovacionin shkencor — pjesë e edicionit tonë të parë.
Zbulo markën →Produktet
Kërkime të ngjashme
Përbërës të lidhur
Mineral antioksidant; mbështet imunitetin dhe shëndetin e flokëve dhe thonjve.
Pretendime të miratuara
Vitaminë B7 e tretshme në ujë; mbështet metabolizmin e energjisë dhe shëndetin e flokëve, lëkurës e thonjve.
Pretendime të miratuara
Mineral thelbësor për imunitetin, shërimin e plagëve dhe shëndetin e lëkurës, flokëve e thonjve.
Pretendime të miratuara
Mineral gjurmë që ndihmon në metabolizmin e karbohidrateve dhe glukozës në gjak.
Pretendime të miratuara
Vitaminë e tretshme në yndyrë; thelbësore për shikimin, imunitetin dhe lëkurën.
Pretendime të miratuara
Mineral gjurmë i nevojshëm për imunitetin, indin lidhor dhe pigmentimin.
Pretendime të miratuara
Ekstrakti i çajit jeshil është një përqendrim i përbërësve natyrorë të gjetheve të Camellia sinensis, i marrë zakonisht me ujë, etanol ose përzierje tretësish dhe më pas i tharë në pluhur ose i standardizuar në formë të lëngshme. Në suplementet ushqimore ai shfaqet shpesh si ekstrakt i standardizuar në polifenole/katekinë, me theks të veçantë te (-)-epigallocatechin-3-gallate (EGCG), dhe mund të jetë i dekafeinuar ose të ruajë një pjesë të kafeinës natyrale të çajit. Përbërja ndryshon sipas pjesës së bimës, mënyrës së përpunimit dhe raportit të ekstraktimit, ndaj etiketat mund të deklarojnë përqindje katekinash, EGCG ose polifenolesh. Në kozmetikë përdoret si lëndë bimore me emërtimin INCI Camellia Sinensis Leaf Extract, zakonisht në baza ujore, glicerinike ose hidro-glicolike, dhe futet në serumë, kremra, tonikë dhe maska. Mund të gjendet edhe si “green tea water” ose si fraksione të pasuruara me katekinë, në varësi të formulimit. Si lëndë e parë, ai lidhet me të njëjtën bimë që përdoret për çaj të gjelbër, të bardhë, oolong dhe të zi, por profili i ekstraktit varet nga procesi dhe standardizimi.
Koenzima Q10 është një benzoquinonë lipofile (ubiquinone-10), e pranishme natyrshëm në qelizat e njeriut dhe në shumë ushqime në sasi të vogla. Në suplemente ushqimore zakonisht ofrohet si ubiquinone (forma e oksiduar) ose ubiquinol (forma e reduktuar), të dyja të shpërndara në vajra ose të mikroenkapsuluara për formulime në kapsula të buta, kapsula ose pluhur. Në kozmetikë deklarohet shpesh me emrin INCI “Ubiquinone” dhe përdoret në emulsione si kremra fytyre, produkte për zonën e syve, serume dhe losione trupi. Si molekulë e tretshme në yndyrë, ajo formulohet zakonisht me fazë vajore dhe antioksidantë të tjerë të formulës për stabilitet. Në etiketim mund të shfaqet edhe si “ubidecarenone”, një emërtim i përdorur në disa tregje për të njëjtën substancë. Materiali kozmetik dhe ai për suplemente mund të prodhohen me fermentim ose sintezë dhe pastaj të standardizohen për pastërti.
Centella asiatica është një bimë barishtore e familjes Apiaceae, e njohur gjerësisht në kozmetikë si burim ekstraktesh bimore. Në formulime ajo shfaqet zakonisht si ekstrakt i pjesëve ajrore ose i gjetheve, i deklaruar me emra INCI si Centella Asiatica Extract ose Centella Asiatica Leaf Extract, si edhe me variante të tjera të së njëjtës origjinë botanike. Ekstraktet mund të jenë të përgatitura me ujë, glicerinë ose tretës të tjerë kozmetikë dhe shpesh standardizohen ndaj fraksioneve triterpenike karakteristike, të përmendura në literaturë si “centelloside” (p.sh. asiaticoside, madecassoside) ose si ekstrakt i titruar. Në produkte të kujdesit të lëkurës përdoret në tekstura të ndryshme si kremra, serume, xhele dhe emulsione, ku integrohet si komponent botanik i fazës ujore ose si ekstrakt i tretur. Në etiketim mund të gjenden edhe forma të lidhura me kulturë qelizore (p.sh. callus/meristem cell culture) ose ujë gjethesh, të cilat mbeten materiale të prejardhura nga e njëjta bimë. Në suplementet ushqimore, kur përdoret, zakonisht paraqitet si ekstrakt bimor në kapsula ose pluhur, me specifikime të ndryshme sipas prodhuesit.
Mineral thelbësor për sintezën e hormoneve të tiroides.
Pretendime të miratuara