
Përbërësit
Inozitol
Myo-inositol · D-chiro-inositol
Inozitoli është një poliol (alkool sheqeri) me gjashtë atome karboni, i njohur kimikisht si cikloheksanheksol, që gjendet natyrshëm në organizëm dhe në shumë ushqime bimore. Ai ekziston në disa izomere, ku myo-inozitoli është forma më e përhapur, ndërsa D-chiro-inozitoli shfaqet më rrallë dhe përdoret veçmas ose në kombinime të përcaktuara në suplemente. Në produktet ushqimore dhe suplementet, inozitoli paraqitet zakonisht si pluhur i tretshëm ose kapsula/tableta, shpesh si myo-inozitol, D-chiro-inozitol ose si derivate të fosforiluara si inozitol heksafosfat (IP6/fitat). Në kozmetikë, ai shënohet me emrin INCI “INOSITOL” dhe përdoret në formula për fytyrën, trupin dhe flokët, zakonisht në përqendrime të ulëta si pjesë e fazës ujore. Për shkak të natyrës së tij shumë-hidrofile, integrohet lehtësisht në serume, kremra, tonikë dhe produkte leave-in për flokët. Në formulime, mund të gjendet edhe si pjesë e komplekseve me përbërës të tjerë hidratues ose kondicionues.
Pretendime të miratuara
Pretendime të miratuara
Asnjë pretendim i miratuar ende.
Shënime sigurie
EFSA nuk ka vendosur një nivel të sipërm të tolerueshëm (UL) për inozitolin tek të rriturit, për shkak të mungesës së të dhënave të mjaftueshme për të nxjerrë një UL. Mund të ndërveprojë me disa barna që ndikojnë në metabolizmin e glukozës; konsultohuni me mjekun para përdorimit. Shtatzënia, gjidhënia dhe fëmijët duhet të konsultohen me mjekun para përdorimit.
Produktet që e përmbajnë



