
Markë franceze e dermokozmetikës, që ndërthur ekspertizën dermatologjike me inovacionin shkencor — pjesë e edicionit tonë të parë.
Zbulo markën →Produktet
Kërkime të ngjashme
Përbërës të lidhur
Mineral elektrolit thelbësor për sistemin nervor, muskujt dhe rregullimin e presionit të gjakut.
Pretendime të miratuara
Mineral i përfshirë në mbi 300 reaksione enzimatike; mbështet energjinë, muskujt dhe sistemin nervor.
Pretendime të miratuara
Mineral thelbësor për hemoglobinën dhe transportin e oksigjenit në gjak.
Pretendime të miratuara
Antioksidant i tretshëm në yndyrë që mbron qelizat nga dëmtimi oksidativ.
Pretendime të miratuara
Likopeni është një karotenoid (pigment natyror lipofil) me ngjyrë të kuqe, i pranishëm në domate dhe në fruta e perime të tjera të kuqe. Kimikisht është një hidrokarbur tetraterpenik (C40H56) me shumë lidhje dyfishe, që gjendet si izomerë all‑trans dhe cis. Në suplemente përdoret si likopen i izoluar ose si oleorezinë/ekstrakt domateje i standardizuar, shpesh i formuluar në softgel me vajra për ta mbajtur të tretshëm. Në etiketim mund të shfaqet edhe si “E160d” kur përdoret si ngjyrues ushqimor. Në kozmetikë përdoret në formula lipofile si serumë ose kremra, zakonisht i inkapsuluar ose i shpërndarë në fazën vajore për stabilitet dhe ngjyrë. Burimet industriale përfshijnë ekstraktin nga domatja dhe, në disa produkte, likopen të prodhuar nga mikroorganizma ose në forma të stabilizuara (p.sh. beadlets).
Mineral thelbësor për sintezën e hormoneve të tiroides.
Pretendime të miratuara
Mineral thelbësor për imunitetin, shërimin e plagëve dhe shëndetin e lëkurës, flokëve e thonjve.
Pretendime të miratuara
Pretendime të miratuara
Mineral antioksidant; mbështet imunitetin dhe shëndetin e flokëve dhe thonjve.
Pretendime të miratuara
Lactobacillus është një gjini bakteresh të acidit laktik (LAB) që gjenden natyrshëm në ushqime të fermentuara dhe në mikrobiotën e njeriut. Në suplementet ushqimore përdoret zakonisht si kulturë probiotike e identifikuar saktë me gjini, specie dhe shpesh edhe me kodin e shtamit, ndërsa doza shprehet zakonisht në CFU (njësi formuese kolonish). Në vitet e fundit, shumë specie që më parë quheshin “Lactobacillus” janë riklasifikuar në gjini të reja (p.sh. Lactiplantibacillus, Lacticaseibacillus, Limosilactobacillus), ndaj në etiketa mund të shfaqen emërtime të vjetra dhe të reja për të njëjtat mikroorganizma. Në produkte, këto kultura paraqiten si pluhur i liofilizuar në kapsula, qese pluhuri ose tableta, shpesh të kombinuara me prebiotikë ose me shtame të tjera bakteriale. Në kozmetikë, termi “Lactobacillus” mund të shfaqet edhe si pjesë e fermentimeve ose filtrateve të fermentimit (INCI), ku materiali nuk është domosdoshmërisht kulturë e gjallë. Për shkak se “Lactobacillus” është një emërtim i gjerë në nivel gjinie, cilësia dhe karakteristikat e përbërësit varen nga specia dhe shtami i deklaruar në etiketë.