
Markë franceze e dermokozmetikës, që ndërthur ekspertizën dermatologjike me inovacionin shkencor — pjesë e edicionit tonë të parë.
Zbulo markën →Qëllimet
Produktet
Kërkime të ngjashme
Përbërës të lidhur
Mineral i përfshirë në mbi 300 reaksione enzimatike; mbështet energjinë, muskujt dhe sistemin nervor.
Pretendime të miratuara
D-manoza është një monosakarid (sheqer i thjeshtë) i familjes së aldoheksozave, izomer strukturor i glukozës, që gjendet natyrshëm në disa bimë dhe edhe në organizëm si pjesë e strukturave të karbohidrateve të lidhura me proteina. Në suplemente ushqimore përdoret zakonisht si D-manozë e pastër në formë pluhuri, kapsulash ose sasheve, ku shërben si burim i këtij sheqeri specifik. Kimikisht paraqitet si C6H12O6 dhe mund të gjendet në forma të ndryshme të unazës (p.sh. mannopiranozë) në tretësira ujore. Në kozmetikë mund të shfaqet në listën INCI si MANNOSE dhe përdoret si humektant, pra si përbërës që lidhet me ujin në formulë. E gjeni në produkte si kremra, serume ose maska, zakonisht në përqendrime të ulëta si pjesë e një kompleksi hidratues me sheqerna të tjerë.
Mineral gjurmë antioksidant; mbështet kockat dhe indin lidhor.
Pretendime të miratuara
Makronutrient thelbësor për ndërtimin dhe ruajtjen e masës muskulore dhe kockave.
Pretendime të miratuara
Pretendime të miratuara
Vitamin C
Pretendime të miratuara
Gjembi i gomaritt është bima Silybum marianum (L.) Gaertn., e njohur sidomos për frutat/farat e saj, nga të cilat përftohen ekstrakte bimore me përbërës karakteristikë të quajtur silymarinë (një kompleks flavonolignanësh). Në suplemente ushqimore përdoret zakonisht si ekstrakt i farës/frutit, shpesh i standardizuar në një përqindje të deklaruar silymarine, dhe paraqitet në kapsula, tableta, pluhur ose pika. Në kozmetikë mund të shfaqet si ekstrakt i Silybum marianum në fazë ujore ose glicerinike, ose si derivat/ester i lidhur me lipide, i përshtatshëm për formula vajore. Në listat e përbërësve kozmetikë emërtimi zakonisht jepet sipas INCI, p.sh. Silybum Marianum Extract ose Silybum Marianum Fruit Extract. Përbërja e ekstrakteve mund të ndryshojë sipas pjesës së bimës, metodës së ekstraktimit dhe nivelit të standardizimit, ndaj produktet me të njëjtin emër bimore nuk janë domosdoshmërisht të krahasueshme. Në produkte, gjembi i qumështit gjendet si përbërës i vetëm ose i kombinuar me ekstrakte të tjera bimore dhe antioksidantë të zakonshëm të formulimit.
Maka është rrënja/hipokotili i tharë i bimës andine Lepidium meyenii (Brassicaceae), e njohur si një kulturë ushqimore e zonave të larta të Perusë. Në suplemente paraqitet më shpesh si pluhur i rrënjës së plotë, si pluhur i “gelatinizuar” (i përpunuar me nxehtësi dhe presion për të ndryshuar fraksionin e niseshtesë) ose si ekstrakt i përqendruar, ndonjëherë i standardizuar sipas grupeve të përbërësve natyrorë. Lënda e parë mund të vijë nga varietete të ndryshme ngjyrash (p.sh. e verdhë, e kuqe, e zezë), të cilat në treg shpesh shënohen në etiketë si pjesë e identitetit të produktit. Përbërja e saj përfshin karbohidrate, fibra dhe komponime karakteristike të kësaj bime, si glukozinolate dhe macamides, të cilat mund të ndryshojnë sipas origjinës dhe përpunimit. Në produkte përdoret në kapsula, tableta, pluhur për përzierje në pije ose në formula të kombinuara me ekstrakte të tjera bimore. Në BE, Lepidium meyenii është listuar në Katalogun e Statusit të Uuselintarqimeve si ushqim i përdorur në mënyrë të konsiderueshme para 15 majit 1997, prandaj zakonisht nuk klasifikohet si uuselintarqim.
Gymnema (Gymnema sylvestre) është një bimë ngjitëse tropikale nga familja Apocynaceae, e përdorur në suplemente kryesisht si pluhur gjetheje ose si ekstrakt i gjetheve. Në etiketim, lënda e parë shfaqet shpesh si “Gymnema sylvestre leaf extract” ose “Gymnema sylvestre extract”, me ekstrakte të standardizuara sipas përmbajtjes së acideve gymnemike. Përbërja e ekstrakteve ndryshon sipas metodës së nxjerrjes dhe raportit të ekstraktimit, ndaj produktet mund të kenë profile të ndryshme të përbërësve natyrorë të bimës. Në kozmetikë, përdoret si përbërës botanik nën emërtimin INCI “Gymnema Sylvestre Leaf Extract”, zakonisht në formula ujore ose me glikol, si pjesë e serumeve, kremrave dhe produkteve të kujdesit të lëkurës. Në suplemente, zakonisht gjendet në kapsula ose tableta, si ekstrakt i thatë ose pluhur bimore.
Tribulus terrestris është një bimë barishtore e familjes Zygophyllaceae, e njohur në literaturë botanike si “puncture vine”, me pjesë të përdorura në produkte që përfshijnë frutin, pjesët ajrore dhe rrënjën. Në suplemente ushqimore zakonisht gjendet si pluhur bime ose si ekstrakt i thatë, shpesh i standardizuar për përmbajtje saponinash steroidale (p.sh. furostanol glycosides) dhe ndonjëherë i deklaruar me përqindje të protodioscin-it, në varësi të pjesës së bimës dhe origjinës. Përbërja kimike e ekstrakteve mund të ndryshojë ndjeshëm sipas “chemotype”-it, metodës së ekstraktimit dhe standardizimit, ndaj në etiketë mund të shfaqen raporte ekstrakti (p.sh. DER) ose përqindje të fraksioneve. Në kozmetikë mund të haset si ekstrakt bimore për përdorim topik, i listuar me emërtim INCI sipas pjesës së bimës (p.sh. ekstrakt rrënje ose ekstrakt frut/kërcell). Në formulime, zakonisht kombinohet me ekstrakte të tjera botanike dhe bartës si maltodekstrina, ndërsa në produkte topike mund të jetë pjesë e serumeve, kremrave ose tonikëve me ekstrakte bimore.