
Markë franceze e dermokozmetikës, që ndërthur ekspertizën dermatologjike me inovacionin shkencor — pjesë e edicionit tonë të parë.
Zbulo markën →Produktet
Kërkime të ngjashme
Përbërës të lidhur
Centella asiatica është një bimë barishtore e familjes Apiaceae, e njohur gjerësisht në kozmetikë si burim ekstraktesh bimore. Në formulime ajo shfaqet zakonisht si ekstrakt i pjesëve ajrore ose i gjetheve, i deklaruar me emra INCI si Centella Asiatica Extract ose Centella Asiatica Leaf Extract, si edhe me variante të tjera të së njëjtës origjinë botanike. Ekstraktet mund të jenë të përgatitura me ujë, glicerinë ose tretës të tjerë kozmetikë dhe shpesh standardizohen ndaj fraksioneve triterpenike karakteristike, të përmendura në literaturë si “centelloside” (p.sh. asiaticoside, madecassoside) ose si ekstrakt i titruar. Në produkte të kujdesit të lëkurës përdoret në tekstura të ndryshme si kremra, serume, xhele dhe emulsione, ku integrohet si komponent botanik i fazës ujore ose si ekstrakt i tretur. Në etiketim mund të gjenden edhe forma të lidhura me kulturë qelizore (p.sh. callus/meristem cell culture) ose ujë gjethesh, të cilat mbeten materiale të prejardhura nga e njëjta bimë. Në suplementet ushqimore, kur përdoret, zakonisht paraqitet si ekstrakt bimor në kapsula ose pluhur, me specifikime të ndryshme sipas prodhuesit.
Stimulues natyral i sistemit nervor qendror.
Valeriana (Valeriana officinalis L.) është një bimë barishtore shumëvjeçare; në produkte përdoret kryesisht rrënja dhe rizoma e tharë, e njohur në etiketim si “valerian root” ose Valerianae radix. Lënda bimore përpunohet zakonisht si pluhur i rrënjës, si ekstrakt i thatë ose ekstrakt hidroalkoolik, dhe mund të standardizohet sipas përbërësve karakteristikë si acidet valerenike. Në suplementet ushqimore gjendet shpesh në kapsula, tableta ose pika, vetëm ose në përzierje me ekstrakte të tjera bimore. Në kozmetikë mund të shfaqet si përbërës aromatik ose si ekstrakt bimor, me emërtim INCI të tipit Valeriana Officinalis Rhizome/Root Extract. Specia botanike dhe pjesa e përdorur janë të rëndësishme, sepse emri “valerian” mund të përdoret edhe për specie të tjera të gjinisë Valeriana.
Astaksantina është një karotenoid i grupit ksantofile, pigment liposolubil me ngjyrë të kuqe-portokalli që gjendet natyrshëm te disa mikroalga dhe kalon në zinxhirin ushqimor të organizmave detarë. Në suplemente përdoret më shpesh si astaksantinë natyrale e marrë nga mikroalga Haematococcus pluvialis, zakonisht si ekstrakt oleorezinë i pasur me astaksantinë dhe me përbërje ku një pjesë e saj paraqitet si estere të acideve yndyrore. Për shkak të tretshmërisë në yndyrë, ajo formulohet shpesh në softgel me vajra bartës (p.sh. vaj ulliri ose vaj luledielli/saflori) ose si pluhur i standardizuar për kapsula dhe tableta. Në etiketa mund të shfaqet si “astaxanthin (from Haematococcus pluvialis extract)” ose si ekstrakt algash i standardizuar me përqindje të caktuar astaksantine. Në kozmetikë mund të gjendet në formula lipofile si serume ose kremra, zakonisht e inkapsuluar ose e tretur në fazën vajore për stabilitet më të mirë. Si pigment karotenoid, ajo është e ndjeshme ndaj dritës dhe oksidimit, ndaj shpesh shoqërohet me antioksidantë teknologjikë në formulim.
Pretendime të miratuara
Pretendime të miratuara
Pretendime të miratuara
Luleradhiqja - Dandelion (Taraxacum officinale) është një bimë barishtore shumëvjeçare e familjes Asteraceae, e njohur gjerësisht në Europë dhe më tej. Në suplemente përdoret zakonisht si ekstrakt bimor nga rrënja dhe/ose gjethet, i paraqitur si pluhur, kapsulë, tabletë ose tretësirë, me specifikime që ndryshojnë sipas pjesës së bimës dhe metodës së ekstraktimit. Në kozmetikë shfaqet si përbërës me emër INCI, më shpesh “Taraxacum Officinale Extract”, si edhe variante më të detajuara sipas pjesës së bimës (p.sh. ekstrakt nga rrënja ose nga pjesët ajrore). Ekstraktet mund të jenë ujore, glicerinike ose hidroalkoolike dhe përdoren në formula si serume, kremra, tonikë dhe produkte për kujdesin e skalpit. Përbërja natyrore e luleradhiqes përfshin një përzierje kompleksesh bimore si polifenole dhe laktona seskviterpenike, të cilat ndryshojnë sipas origjinës dhe standardizimit. Në etiketim, emërtimi shpesh shoqërohet me emrin latin të bimës për të saktësuar identitetin botanik.
Pretendime të miratuara
Vitaminë B që mbështet sintezën e koenzimës A dhe performancën mendore.
Pretendime të miratuara