
Markë franceze e dermokozmetikës, që ndërthur ekspertizën dermatologjike me inovacionin shkencor — pjesë e edicionit tonë të parë.
Zbulo markën →Produktet
Kërkime të ngjashme
Përbërës të lidhur
Pretendime të miratuara
Pretendime të miratuara
Mineral gjurmë antioksidant; mbështet kockat dhe indin lidhor.
Pretendime të miratuara
Pretendime të miratuara
Pretendime të miratuara
Likopeni është një karotenoid (pigment natyror lipofil) me ngjyrë të kuqe, i pranishëm në domate dhe në fruta e perime të tjera të kuqe. Kimikisht është një hidrokarbur tetraterpenik (C40H56) me shumë lidhje dyfishe, që gjendet si izomerë all‑trans dhe cis. Në suplemente përdoret si likopen i izoluar ose si oleorezinë/ekstrakt domateje i standardizuar, shpesh i formuluar në softgel me vajra për ta mbajtur të tretshëm. Në etiketim mund të shfaqet edhe si “E160d” kur përdoret si ngjyrues ushqimor. Në kozmetikë përdoret në formula lipofile si serumë ose kremra, zakonisht i inkapsuluar ose i shpërndarë në fazën vajore për stabilitet dhe ngjyrë. Burimet industriale përfshijnë ekstraktin nga domatja dhe, në disa produkte, likopen të prodhuar nga mikroorganizma ose në forma të stabilizuara (p.sh. beadlets).
Epimedium është emri i disa specieve të gjinisë Epimedium (Berberidaceae), të përdorura si lëndë bimore në suplemente ushqimore dhe, më rrallë, në kozmetikë. Në produkte gjendet zakonisht si pluhur i pjesëve ajrore ose si ekstrakt i përqendruar, shpesh i standardizuar për përmbajtjen e icariinës (një flavonoid shënues), p.sh. 10% ose 20%. Për shkak të ndryshimeve mes specieve dhe metodave të ekstraktimit, etiketat mund të shënojnë “Epimedium spp.” ose një specie të caktuar, si Epimedium brevicornum, E. sagittatum apo E. grandiflorum. Në suplemente paraqitet kryesisht në kapsula ose tableta, si ekstrakt i thatë, ndonjëherë i kombinuar me botanike të tjera. Në kozmetikë mund të shfaqet si ekstrakt i gjetheve/kërcellit me emërtim INCI, i përdorur në formula me bazë ujore ose hidroglikolike.
Antioksidant i tretshëm në yndyrë që mbron qelizat nga dëmtimi oksidativ.
Pretendime të miratuara
Maka është rrënja/hipokotili i tharë i bimës andine Lepidium meyenii (Brassicaceae), e njohur si një kulturë ushqimore e zonave të larta të Perusë. Në suplemente paraqitet më shpesh si pluhur i rrënjës së plotë, si pluhur i “gelatinizuar” (i përpunuar me nxehtësi dhe presion për të ndryshuar fraksionin e niseshtesë) ose si ekstrakt i përqendruar, ndonjëherë i standardizuar sipas grupeve të përbërësve natyrorë. Lënda e parë mund të vijë nga varietete të ndryshme ngjyrash (p.sh. e verdhë, e kuqe, e zezë), të cilat në treg shpesh shënohen në etiketë si pjesë e identitetit të produktit. Përbërja e saj përfshin karbohidrate, fibra dhe komponime karakteristike të kësaj bime, si glukozinolate dhe macamides, të cilat mund të ndryshojnë sipas origjinës dhe përpunimit. Në produkte përdoret në kapsula, tableta, pluhur për përzierje në pije ose në formula të kombinuara me ekstrakte të tjera bimore. Në BE, Lepidium meyenii është listuar në Katalogun e Statusit të Uuselintarqimeve si ushqim i përdorur në mënyrë të konsiderueshme para 15 majit 1997, prandaj zakonisht nuk klasifikohet si uuselintarqim.
L-teanina është një aminoacid jo‑proteinogjen, i njohur kimikisht si N(5)-etil‑L‑glutaminë, që gjendet natyrshëm sidomos në gjethet e çajit (Camellia sinensis) dhe në disa kërpudha. Në suplemente përdoret zakonisht si L-theanine e pastër, në formë pluhuri ose kapsulash, dhe mund të jetë e prodhuar me nxjerrje nga çaji ose me procese fermentimi/bioteknologjike. Në etiketim mund të shfaqet edhe thjesht si “theanine”, por forma L është ajo që haset më shpesh në produkte. Si lëndë e tretshme në ujë, ajo përzihet lehtë në formulime të pijeve funksionale, stick packs dhe pluhura të tretshëm. Në kozmetikë mund të gjendet më rrallë si përbërës kondicionues në formula ujore, ku përdoret në përqendrime të ulëta dhe kombinohet me humektantë dhe aminoacide të tjera.