
Markë franceze e dermokozmetikës, që ndërthur ekspertizën dermatologjike me inovacionin shkencor — pjesë e edicionit tonë të parë.
Zbulo markën →Produktet
Kërkime të ngjashme
Përbërës të lidhur
Pretendime të miratuara
Komponim natyral që mbështet performancën fizike në stërvitje me intensitet të lartë.
Tërfili i kuq (Trifolium pratense L.) është një bimë barishtore e familjes së bishtajoreve (Fabaceae), me lule rozë të mbledhura në koka lulesh. Në suplemente përdoret zakonisht si ekstrakt bimor nga majat e lulëzuara ose nga lulet, shpesh i standardizuar për përmbajtjen e izoflavoneve (p.sh. biochanin A, formononetin, daidzein, genistein). Ekstraktet gjenden në kapsula, tableta, pluhur ose pika, dhe në etiketim mund të shfaqen si “Trifolium pratense extract” ose si ekstrakt i lules/gjetheve. Në kozmetikë përdoret si ekstrakt i lules ose i gjetheve, i deklaruar me emrin INCI, dhe mund të jetë në bazë ujore, glicerinike ose hidroalkoolike. Në formulime topike shfaqet në serume, kremra dhe produkte për lëkurën ose skalpin, zakonisht si pjesë e përzierjeve botanike. Përbërja e ekstraktit ndryshon sipas pjesës së bimës, metodës së nxjerrjes dhe standardizimit.
Tribulus terrestris është një bimë barishtore e familjes Zygophyllaceae, e njohur në literaturë botanike si “puncture vine”, me pjesë të përdorura në produkte që përfshijnë frutin, pjesët ajrore dhe rrënjën. Në suplemente ushqimore zakonisht gjendet si pluhur bime ose si ekstrakt i thatë, shpesh i standardizuar për përmbajtje saponinash steroidale (p.sh. furostanol glycosides) dhe ndonjëherë i deklaruar me përqindje të protodioscin-it, në varësi të pjesës së bimës dhe origjinës. Përbërja kimike e ekstrakteve mund të ndryshojë ndjeshëm sipas “chemotype”-it, metodës së ekstraktimit dhe standardizimit, ndaj në etiketë mund të shfaqen raporte ekstrakti (p.sh. DER) ose përqindje të fraksioneve. Në kozmetikë mund të haset si ekstrakt bimore për përdorim topik, i listuar me emërtim INCI sipas pjesës së bimës (p.sh. ekstrakt rrënje ose ekstrakt frut/kërcell). Në formulime, zakonisht kombinohet me ekstrakte të tjera botanike dhe bartës si maltodekstrina, ndërsa në produkte topike mund të jetë pjesë e serumeve, kremrave ose tonikëve me ekstrakte bimore.
Boronica e kuqe (cranberry) është fruti i bimës Vaccinium macrocarpon (Ericaceae), një kokërr e kuqe me shije të theksuar të thartë, e përdorur si ushqim dhe si lëndë e parë për suplemente. Në produkte gjendet si pluhur fruti i tharë, si koncentrat lëngu, ose si ekstrakt i frutit, shpesh i standardizuar për përmbajtjen e polifenoleve, veçanërisht proantocianidinave (PAC), ku theksohen shpesh PAC të tipit A. Përbërja natyrore përfshin edhe antocianina, flavonole dhe acide organike, ndërsa përqendrimi i këtyre përbërësve ndryshon sipas kultivarit dhe mënyrës së përpunimit. Cranberry përdoret kryesisht në kapsula, tableta, pluhur për tretje, si dhe në forma të lëngshme; në kozmetikë mund të gjendet si ekstrakt fruti ose si përbërës aromatik në formula me origjinë bimore.
Mineral gjurmë që ndihmon në metabolizmin e karbohidrateve dhe glukozës në gjak.
Pretendime të miratuara
Pretendime të miratuara
Pretendime të miratuara
Astaksantina është një karotenoid i grupit ksantofile, pigment liposolubil me ngjyrë të kuqe-portokalli që gjendet natyrshëm te disa mikroalga dhe kalon në zinxhirin ushqimor të organizmave detarë. Në suplemente përdoret më shpesh si astaksantinë natyrale e marrë nga mikroalga Haematococcus pluvialis, zakonisht si ekstrakt oleorezinë i pasur me astaksantinë dhe me përbërje ku një pjesë e saj paraqitet si estere të acideve yndyrore. Për shkak të tretshmërisë në yndyrë, ajo formulohet shpesh në softgel me vajra bartës (p.sh. vaj ulliri ose vaj luledielli/saflori) ose si pluhur i standardizuar për kapsula dhe tableta. Në etiketa mund të shfaqet si “astaxanthin (from Haematococcus pluvialis extract)” ose si ekstrakt algash i standardizuar me përqindje të caktuar astaksantine. Në kozmetikë mund të gjendet në formula lipofile si serume ose kremra, zakonisht e inkapsuluar ose e tretur në fazën vajore për stabilitet më të mirë. Si pigment karotenoid, ajo është e ndjeshme ndaj dritës dhe oksidimit, ndaj shpesh shoqërohet me antioksidantë teknologjikë në formulim.
Likopeni është një karotenoid (pigment natyror lipofil) me ngjyrë të kuqe, i pranishëm në domate dhe në fruta e perime të tjera të kuqe. Kimikisht është një hidrokarbur tetraterpenik (C40H56) me shumë lidhje dyfishe, që gjendet si izomerë all‑trans dhe cis. Në suplemente përdoret si likopen i izoluar ose si oleorezinë/ekstrakt domateje i standardizuar, shpesh i formuluar në softgel me vajra për ta mbajtur të tretshëm. Në etiketim mund të shfaqet edhe si “E160d” kur përdoret si ngjyrues ushqimor. Në kozmetikë përdoret në formula lipofile si serumë ose kremra, zakonisht i inkapsuluar ose i shpërndarë në fazën vajore për stabilitet dhe ngjyrë. Burimet industriale përfshijnë ekstraktin nga domatja dhe, në disa produkte, likopen të prodhuar nga mikroorganizma ose në forma të stabilizuara (p.sh. beadlets).